• Vehree Blogi: Etätyö Espanjassa

Työlomalla Espanjassa arki on aurinkoista

Minulla oli ollut jo kauan haave. Halusin lähteä pakoon Suomen harmainta vuodenaikaa etelän aurinkoon. Tässä työssähän se on jopa mahdollista, työtekoon kun ei välttämättä tarvita muuta kuin tietokone ja nettiyhteys.
Vehree Blogi: Etätyö Espanjassa - Näköalat kuudennen kerroksen ikkunasta

Etätyön voi muuttaa työlomaksi

Parisen viikkoa Costa del Solin arkea on nyt takana. Ja voin rehellisesti sanoa, että hetkeäkään en ole lähtöä katunut. Päinvastoin: jo nyt kammottaa ajatus palata Suomeen harmaan loskan ja liukkauden keskelle. Täällä TV:n sääennuste lupailee pelkkää aurinkoa. Lämpötilat ovat päivisin lähes +20 asteen hujakoilla. Mikä hassuinta, paikalliset toki kulkevat toppatakit päällä, onhan toki talvi!

Arki Espanjassa

Arki täällä on osin samanlaista mutta toisaalta myös erilaista kuin koto-Suomessa. Töitä olen tehnyt vastaavalla lähes rutiinilla kuin Nokialla (joskin ergonomiassa olisi välillä parantamisen varaa).

Yhteydenpito on helppoa: nettiyhteys toimii sutjakkaasti ja puhelut Espanjasta Suomeen eivät maksa sen enempää kuin Nokialta Ylöjärvelle.

Mutta onhan arjessa toki erojakin.

Asun Airbnb-kämpässä 12-kerroksisessa kerrostalossa, jonka seinät on tehty paperista. Äänitutuksi on tullut alakerrassa asusteleva nainen, joka kälättää kovaan ääneen, nauraa (ja taputtaa päälle) sekä laulaa iskelmiä. Ei tarvitse siis Spotifyta, kun naapuri huolehtii musiikista. Espanjalaiset todellakin ovat kovaäänisempiä kuin suomalaiset.

Paikallinen uimahalli yllätti minut, kun en ollut hoksannut ottaa munalukkoa mukaan. Kuinkas muutenkaan vaatelokeroa saisi lukkoon kuin omalla munalukolla.

Ravintoloita täällä on lähes vieri vieressä, joskin osa niistä on kiinni näin talvikaudella. Lähikaupastani Mercadonasta kannan juomavettä 5 litran pöniköissä (niin, kraanavettä ei suositella juotavaksi). Mukaan saattaa toisinaan tarttua myös valkkaripullo kohtuulliseen 1,20 euron hintaan.

Vehree Blogi: Etätyö Espanjassa - Espanjalaisilla on silmää yksityiskohdille

Tärkeintä on lähteminen

Rupesinkin miettimään, miksi työlomailusta ei puhuta enemmän? Tämähän on kertakaikkiaan loistava tapa yhdistää työ ja loma. Uusiin paikkoihin on jopa mielenkiintoisempaa tutustua elämällä paikallista arkea.

Työlomailussa voi yhdistää työn ja vapaa-ajan parhaat puolet. Työtä on mahdollista tehdä vaikka banaanipuun alla auringon paisteessa. Ja viikonloppuna voi lähteä tutustumaan Malagaan Picasso-museoon.

Itse emmin lähtöä kauan. Uskaltaako sitä, mitä jos, entä jos… Onneksi päätin pakata läppärin ja lähteä toteuttamaan unelmaani.

Suosittelen työlomailua jokaiselle, jolla on tähän mahdollisuus. Kuten erään firman slogan kuuluukin: Go before it’s too late!

Sami Karjalainen

9.12.2018

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näin Vehreen toimiston remontti on edistynyt

Tulevan toimiston remontti on vihdoin ja viimein loppusuoralla. Välillä lähes epätoivoisen pitkältä tuntunut työmaa alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Tässä pieni kuvakollaasi siitä, mistä kaikki lähti liikkeelle ja miten remontti on edistynyt.

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat

Voiko pasifistisivari-graafikko piirtää ohjusten käyttöohjeita? Tai voiko vihreä ituhippi-koodari toteuttaa perussuomalaisten piirijärjestön nettisivut? Arvot ohjaavat elämäämme, mutta entä jos itsellesi tärkeän asian vastustaja on valmis maksamaan työstäsi – kumpi painaa vaakakupissa enemmän: raha vai aate?

Kuvapankkikuvat markkinoinnissa – uhka vai mahdollisuus?

Mainonnassa ja markkinoinnissa käytetään hyvin yleisesti kuvapankkikuvia. Suurin osa yleisöstä ei kiinnitä niihin sen erityisempää huomiota. Oikein käytettynä kuvapankkikuvat ovatkin mainio apu markkinoinnin suunnitteluprosessissa.

2022-11-16T11:39:06+02:00
Go to Top