Nettisivujen suunnittelu

Nettisivujen suunnittelu

Hyvät nettisivut ovat kokonaisuus, joka koostuu monesta eri palasesta. Näitä ovat esimerkiksi kuvat, tekstit, otsikot, ilme, tekninen toimivuus sekä hakukoneoptimointi. Vehree toteuttaa nettisivuja erityisesti pk-yrityksille.
Hinta: alkaen 900 euroa + alv. 24 %

Nettisivuilla oikeanlainen sisältö on kaiken a ja o. Kannattaa mennä suoraan asiaan – eli siihen, mitä olet asiakkaallesi myymässä tai viestimässä. Ja sehän on nimenomaan palvelusi tai tuotteesi. Viestin perillemenoa tukevat yrityksen ilme, selkeät tekstit ja houkuttelevat kuvat. Hyvillä nettisivuilla yhteystiedot löytyvät helposti ja kävijää ohjataan ostopolulla eteenpäin.

Verkkosivut suunnitellaan responsiivisiksi, jolloin ne toimivat erilaisilla päätelaitteilla kuten kännykällä, tabletilla, läppärillä ja pöytäkoneella. Vehree huomioi suunnittelussa myös saavutettavuuden, mihin kuuluu esimerkiksi värikontrastien tarkistaminen sekä selkeät ja ymmärrettävät tekstit. Myös hakukoneoptimointiin tulee panostaa jo nettisivustoa rakennettaessa, jotta potentiaaliset asiakkaat myös löytävät nettisivuillesi.

WordPress-sivut yrityksille

Vehree toteuttaa nettisivustoja WordPress-järjestelmällä, joka on maailman suosituin avoimen lähdekoodin järjestelmä. Julkaisemisen jälkeen voit helposti itse päivittää sivuja. Halutessasi sivustoa on myös mahdollista laajentaa myöhemmin.

Vehree toteuttaa myös Yhdistysavain-sivustoja, jotka soveltuvat erityisen hyvin yhdistyksille kuten urheiluseuroille. Yhdistysavain-sivustoa on erittäin helppoa päivittää ja järjestelmässä on mukana sisäänrakennettuna jäsenrekisteri.

Vehreen suunnittelemia nettisivustoja

Tässä muutamia Vehreen suunnittelemia nettisivustoja – katso lisää Työt-sivulta.

Studio Ardannen nettisivut
Kesäpäivän hunajan nettisivut
Visit Ylöjärvi nettisivut
Rakennuspalvelu Peten nettisivut
Nokian Autotalon nettisivut
Seran nettisivut
Saleset nettisivut
Lehtisen Sahan nettisivut

Usein kysytyt kysymykset

Vehree on toteuttanut nettisivustoja useita eri toimialoja edustaville yrityksille sekä yhdistyksille. Asiakkaissa on esimerkiksi siivousfirmoja, rakennus- ja teollisuusalan yrityksiä, kauneushoitoloita sekä ravintoloita. Lisäksi asiakascaseista voisi mainita vaikkapa puutarhurin, nuohoojan, hunajatuottajan, painotalon ja yksityisen hammaslääkäriaseman. Asiakkuus ei ole siis toimialasta kiinni.

Vehree toteuttaa etupäässä perussivustoja, joten jos haluat sivustolle paljon erityisiä teknisiä ominaisuuksia, kannattaa todennäköisesti valita toinen tekijä.

Vehreen suunnittelutyöhön sisältyy yleensä kaksi vedos- eli muokkauskierrosta, ellei toisin ole sovittu. Tämä vedoskierrosten rajaaminen mahdollistaa kohtuullisen hinnoittelun. Mikäli olet erittäin tarkka yksityiskohdissa tai haluat nähdä lukuisia erilaisia visuaalisia ehdotuksia, niin huomioithan että lisätyö tehdään tuntiveloituksella.

Molemminpuolinen luottamus ja joustavuus johtavat aina parempaan lopputulokseen. Vehree arvostaa asiakkaita, jotka arvostavat mainostoimiston osaamista. Tutustuthan etukäteen Vehreen työnäytteisiin – mikäli visuaalinen tyyli ei miellytä sinua, kannattaa swaipata eteenpäin.

Tilaajalla tulee olla selvillä yrityksen palvelu-/tuotevalikoima ennen nettisivuston suunnittelun aloittamista. Mikäli tarvitset apua palveluvalikoiman suunnittelussa ja/tai tuotteistamisessa, voimme laatia yhdessä markkinointisuunnitelman. Lue lisää: Vehree Siemen.

Nettisivuston suunnittelu on prosessi, joka vaatii sitoutumista myös tilaajalta. Ei riitä, että mainostoimisto suunnittelee ja toteuttaa, vaan tilaajan on osallistuttava prosessiin esimerkiksi aloituspalaverissa sekä kommentoimalla tehtyjä suunnitelmia eli leiskoja sekä sisältöjä. Mitä vahvemmin tilaaja sitoutuu prosessiin, sitä parempi lopputulos saavutetaan.

  1. Aloituspalaveri. Kartoitetaan projektin tavoitteet sekä tutustutaan yritykseesi ja sen kilpailuetuihin. Mietitään, mitä sisältöjä ja toimintoja nettisivustolle tarvitaan. Mitä aineistoa on valmiina, mitä uutta tarvitaan?
  2. Suunnittelu. Vehree suunnittelee nettisivustosta vedoksen eli leiskan, mistä näet ehdotuksen etusivun ulkoasusta. Vedos on käytännössä kuvatiedosto, jonka saat sähköpostiisi, eli se ei ole vielä netissä. Tavoitteena on, että vedos vastaa sisällön ja ilmeen osalta mahdollisimman paljon tulevaa sivustoa. Mikäli sivustolle tulee useita alasivuja, tässä vaiheessa suunnitellaan myös malli yhdestä alasivusta.
  3. Vedosliikenne osa 1. Palaute- eli vedosliikennevaiheessa sinä annat palautetta vedoksesta. Tässä vaiheessa sinun kannattaa kertoa kaikki mahdolliset muokkaustoiveet ja kommentit sisältöön, teksteihin ja ulkoasuun liittyen.
  4. Tuotanto. Vehree rakentaa etusivun nettiin hyväksymäsi vedoksen pohjalta. Samalla suunnitellaan mahdolliset alasivut. Niiden ulkoasu noudattaa pääosin samaa ulkoasua kuin suunnitteluvaiheessa suunniteltu alasivumalli (esim. valikkojen sijainnit, fonttien värit, taustakuvat).
  5. Vedosliikenne osa 2. Tässä vaiheessa saat linkin uuden nettisivuston työtilaan. Voit antaa vielä palautetta sisällöstä, minkä pohjalta tehdään vielä muokkauksia.
  6. Testaus, julkaisu ja ohjeet. Sivuston viimeistelyvaiheessa muokataan vielä responsiivisuus eli sivuston mobiiliversio kuntoon. Sivustoa testataan eri selaimilla ja päätelaitteilla sekä tehdään viimeiset viilaukset. Kun annat hyväksynnän, sivusto julkaistaan. Saat myös Vehreestä ohjeet sivuston päivitysten tekoon.

Projektin kesto riippuu sivuston laajuudesta. Yhden sivun laajuinen sivusto on mahdollista toteuttaa tarvittaessa nopeastikin, jopa parissa viikossa. Perinteisen yrityssivuston toteutukseen menee yleensä 1-2 kuukautta, ja laajan sivuston tekoon voi mennä useita kuukausia. Yleisesti ottaen nettisaittiprojektia ei kannata pilata kiireellä, koska sivustot ovat kuitenkin suhteellisen pitkäikäisiä – sivuston tekoon kannattaa siis varata tarvittava aika.

Tekniikka kehittyy jatkuvasti, joten tähän on vaikea antaa varmaa vastausta. Aiempien kokemusten perusteella odotettu elinikä on 3-4 vuotta. Yli viisi vuotta vanha nettisivusto on jo melko iäkäs ja 10 vuotta vanhat nettisivustot ja niiden tekniikat eivät toimi kunnolla nykyisillä päätelaitteilla ja nettiselaimilla. Vehreen suunnittelemista sivustoista on yhä toiminnassa vuonna 2015 suunniteltuja sivustoja.

Nettisivuston valmistumisen jälkeen olet itse vastuussa sivustosi ylläpidosta niin sisällön kuin tekniikankin osalta. Halutessasi voit ulkoistaa näistä huolehtimisen Vehreeseen, lue lisää WordPress-ylläpidosta.

Nettisivustoprojektin hinnoittelu riippuu sivuston laajuudesta ja toiminnallisuuksista:

  • Käyntikorttisivusto: Yksinkertaisimmillaan nettisivusto voi olla yhden sivun käyntikorttisivu eli ns. One pager. Tämä voi olla toisinaan toimiva ratkaisu, erityisesti jos halutaan ylipäänsä edes jonkinlainen näkyvyys netissä, projektilla on kiire tai budjetti on rajallinen. Sivustoa on mahdollista myöhemmin laajentaa. Hinta alkaen 900 euroa.
  • Perinteinen yrityssivusto: Laajuus on yleensä 4-10 sivua. Soveltuu useimmille pk-yrityksille. Sivut ovat esimerkiksi: Etusivu, Palvelut (+ 2–4 alasivua), Yritystarina ja Yhteystiedot. Sisältää halutessasi myös yhteydenottolomakkeen ja someupotuksen. Hinta alkaen 1.600 euroa.
  • Laaja sivusto: Yli 10 sivuinen sivusto vaatii jo enemmän suunnittelua, kuten tarkemman rakennesuunnitelman. Laajoilla sivustolla on paljon alasivuja sekä toiminnallisuuksia, kuten yhteydenottolomakkeita ja kieliversioita, some-upotus sekä blogi. Pyydä tarjous!

Vehreen nettiprojekteissa ei ole erillisiä kuukausi- tai vuosimaksuja. Hinnoittelu on siis kertamaksullinen, ja sivuston valmistumisen jälkeen vastaat itse sivuston päivittämisestä. Halutessasi voit ulkoistaa esimerkiksi sisältöön liittyvien päivitysten teon tai WordPress-ylläpidon Vehreeseen.

Kyllä. Projektit laskutetaan useimmiten kuukausittain projektin etenemisen mukaisesti. Nettisivustoprojektit laskutaan yleensä 2-4 erässä projektin laajuudesta riippuen. Mainitsethan tilauksen yhteydessä, mikäli tarvitset enemmän maksuaikaa.

Vehreen takuut

Vehree on siitä erilainen mainostoimisto, että kaikki asiakkaat saavat jokaikiseen työhön ainutlaatuiset takuut: tuulitakuu, selkokielisyystakuu, aikataulutakuu sekä pyöröovitakuu.

Tuulitakuu

Tuulitakuu

Selkokielisyystakuu

Selkokielisyystakuu

Aikataulutakuu

Aikataulutakuu

Pyöröovitakuu

Pyöröovitakuu