Vehree on vastuullinen mainostoimisto

Konkreettisia tekoja
kestävän kehityksen puolesta

Vehreen arvomaailmaan kuuluu kestävän kehityksen periaatteiden mukaan toimiminen. Käytännössä tämä tarkoittaa konkreettisia tekoja paremman huomisen puolesta. Sen lisäksi, että Vehree haluaa pienentää omaa hiilijalanjälkeään, tavoitteena on myös pienempi hiilikädenjälki eli asiakkaidemme hiilijalanjäljen pienentäminen.

Näin Vehree toimii kestävän kehityksen puolesta

Vastuulliseen yritystoimintaan kuuluu huomioida vaikutukset ympäristöön, ympäröiviin ihmisiin sekä yhteiskuntaan. Näistä kolmesta Vehreen vastuullisuustekojen painopiste on ympäristövastuussa: pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeä konkreettisilla teoilla.

Vastuullinen mainostoimisto: Vehreen toimiston avajaisissa 2017 istutettiin puu.

1. Tuulella käyvä mainostoimisto

Vehree on käyttänyt yrityksen perustamisesta asti uusiutuvaa energiaa eli Nordic Green Energyn tuulivoimaa.

2. Harkittuja hankintoja

Vehreessä uusia hankintoja tehdään harkiten. Ja kaikkeahan ei tarvitse hankkia uutena! Vehreen toimistokaluisteista valtaosa on hankittu käytettyinä. Esimerkiksi sohvapöytä ja kirjahylly ovat Finlaysonin tehtaanmyymälästä Tampereelta poistettuja, työtuolit Martela Outletista kierrätettyjä. Ja Vehreehän toimii 120-vuotiaassa ”kierrätetyssä” talossa!

3. Kierrätetään ne vähäisetkin jätteet

Koska hankintoja tehdään harkiten, jätteiden syntyminen on jo lähtökohtaisesti minimoitu. Toki aina kuitenkin jotain jätteitä syntyy. Tällöin jätteet lajitellaan ja kierrätetään asianmukaisesti. Lajittelemme ja kierrätämme biojätteen, kartongin, paperin, lasin, metallin ja paristot.

4. Fiksua energiankulutusta

Vehreessä energiankulutus pyritään minimoimaan. Sammutetaan valot ja sähkölaitteet, kun toimisto ei käytössä. Talvikaudella Vehree toimii pienemmässä toimistotilassa, jolloin lämmitystarve on pienempi. Työn teossa hyödynnetään valoisa aika mahdollisimman pitkälti, jolloin sähkövalon käytön tarve on pienin mahdollinen.

5. Toimisto lämpiää klapeilla

Toimiston lämmityksessä käytetään sähkölämmityksen ohella pönttöuunia, joka lämpiää paikallisen lähituottajan tuottamilla klapeilla. Puiden polttamisesta syntyviä pienhiukkaspäästöjä pyritään minimoimaan oikealla lämmitystekniikalla.

6. Työmatka nolla metriä

Kun koti ja toimisto ovat saman katon alla, ei työmatkoista synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Asiakastapaamisiin liittyviä työmatkoja pyritään yhdistetään muihin ajoihin.

7. Melkein paperiton toimisto

Vehree käyttää sähköistä laskutusta. Paperista kirjepostia ei tule juurikaan. Silloin harvoin kun jotain tulostetaan, käytetään mahdollisuuksien mukaan kaksipuoleista tulostamista niin säästetään paperia. Yhdelle puolelle tulostetut käytetyt paperit käytetään uudestaan muistilappuina.

8. Ei syrjintää eikä rasismia

Vehree ei hyväksy syrjintää eikä rasismia. Haluamme myös osaltamme edistää tasa-arvon toteutumista. Eriarvoisuuden vähentämiseksi Vehree on ollut alusta asti mukana tukemassa Nokia Priden toimintaa ja suunnitteli yhdistykselle pro bonona logon. Pirkanmaan Setan jäsenille Vehree tarjoaa 10 % alennuksen suunnittelutöistä.

9. Vastuullista markkinointia

Vehree maksaa veroja, joilla tuotetaan meidän kaikkien käyttämiä yhteiskunnan palveluita. Markkinoinnin suunnittelussa noudatamme lakeja ja markkinointisääntöjä. Noudatamme myös hyvää markkinointitapaa koskevia periaatteita.

Näin Vehreen vastuullisuus näkyy asiakkaille

Hiilikädenjälki tarkoittaa sitä, että emme tyydy vain pienentämään omaa hiilijalanjälkeämme, vaan haluamme vaikuttaa asiakkaillemme suunniteltavaan markkinointiviestintään siten, että siitä aiheutuva ympäristökuormitus olisi mahdollisimman vähäinen.

Tämä osio julkaistaan syksyllä 2023!